Att parkera inför showen

parking-825371_1280Många väljer av praktiska anledningar att resa till Stockholm med bil. Det är enkelt och smidigt och gör att det är lätt för dig att ta dig fram både i Stockholmsområdet och till showen. Du kanske bor i Stockholm och även då är det bra med en parkeringsplats. Det är betydligt enklare för dig att ta hundarna i bilen än att resa med dem på tåg eller flyg. Om det är första gången som du deltar är detta kanske sådant som du inte har tänkt på förut. Om din hund inte är van att åka bil bör du även ha i åtanke att det kan vara värt att få åksjuketabletter för din hund utskrivna. Du hittar dem på apoteket eller hos din veterinär och kan göra så att din hund mår bättre under resans gång.

De flesta hundar är dock vana att åka bil eller vet hur de ska hantera situationen och lägger sig ned. Därför är detta oftast det mest bekväma sättet för dig att ta dig fram, särskilt om du ska resa långt. Då kan du även stanna och rasta dina hundar så ofta som du behöver göra det och det är enklare att ta hänsyn även till deras behov.

När du kommer fram behöver du istället en parkeringsplats. I anslutning till Kistamässan finns det ungefär 500 parkeringsplatser. Då det oftast är väldigt många som deltar kan det vara bra att boka din parkering i förväg. Det är dock inte alltid som detta är möjligt. I regel kostar det 30 kronor per timme att ha sin bil parkerad och det är p-avgift alla dagar. Misströsta dock inte, utan det är enbart 90 kronor per dygn som gäller. Kom ihåg att du behöver ett kort för att få inpassera med din hund. Detta bör du ha fått mailat till dig.